آش جو یکی از انواع آش ایرانی است که محبوبیت زیادی داشته و معمولا در روزهای سرد سال پخته میشود. در تهیه این آش از انواع حبوبات، جو، سبزی و … استفاده میشود. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه آش جورا به شما آموزش دهیم با ما همراه باشید.
مواد لازم
- 500 گرم گوشت سردست گوسفند (دلخواه)
- 500 گرم جو پوست کنده
- 1 قاشق غذاخوری سیر داغ (دلخواه)
- 1 قاشق غذاخوری زردچوبه
- 1 کیلوگرم سبزی آش پاک شده و خرد شده (تره، جعفری، گشنیز، کمیشوید، برگ چغندر، اسفناج)
- روغن مایع
- 3 پیمانه لوبیا چیتی، لوبیا قرمز، عدس
- 1 قاشق مرباخوری نعنا خشک
- کشک به مقدار لازم
- نمک و فلفل
- پیازداغ
دستور العمل
- گوشت را همراه با پیاز و کمیفلفل کاملا بپزید. تا استخوان جدا شود.
- جو را با 2 لیتر آب بپزید. آب حبوبات را خیس کرده، خالی کنید و بگذارید با مقداری آب، جوش بیاید.
- وقتی به جوش آمد، شعله را خاموش و حبوبات را آبکش کنید تا نفخ آن برود.
- سپس داخل یک قابلمه بزرگتر بریزید و پیاز داغ، زردچوبه و جوی کاملا پخته و حبوبات را اضافه کنید و تا نیمه قابلمه را آب بریزید و بگذارید محتویات آن بپزد.
- گوشتی که به خوبی پخته شده است، همراه با آب و کمینمک به مواد اضافه کنید. وقتی آش جوش آمد، سبزیها را اضافه کرده و شعله زیر قابلمه را کم کنید.
- آش را مرتب با کفگیر هم بزنید تا ته نگیرد.
- در صورت استفاده از سیر داغ، در این مرحله باید آن را کنید.
- صبر کنید تا سبزیها بپزد و آش جا بیفتد.
- یک ساعت آخر کشک را نیز اضافه کنید و دفعات هم زدن آش را بیشتر کنید، زیرا امکان ته گرفتن آش با ریختن کشک بیشتر میشود.
- نمک آش را نیز بعد از ریختن کشک اندازه کنید. سپس آن را در ظرف مناسب ریخته و روی آن را با نعنا داغ و سیر داغ تزیین کنید.
- آش جو را میتوان بدون گوشت نیز درست کرد که سبکتر است و زودتر هضم میشود.